Али се усмихна. Студената Дулсе се върна. Честно казано тя беше започнала да се притеснява за нея, особено след думите:
-Съжалявам. Помня как се чувствах аз тогава и не беше много лесно. - и последвалите след това. Алисън се страхуваше да не би обкованото и в лед сърце да бе започнало да се разтапя. За щастие, обаче, скоро лицето и пак придоби познатото хладно изражение и Али спря да се притеснява за нея.
Гневът и разочарованието от болезнените спомени за белязването и бяха отшумял и та пак беше онази спокойна и хладна личност, каквато се познаваше.
Нямаше намерение да прави повече опити да завърже разговор с Мария. "А и вече е време да тръгвам." - помисли си тя след като погледна сребристия циферблат на часовника си и успя да различи накъде сочат тънките черни стрелкички само на слабата лунна светлина. Тя се поизправи от позицията, в която беше седяла през последните няколко минути - подпряла лакти на парапета и леко приведена към тъмната бушуваща вода на метри под нея.
- Е, Дулсе, аз трябва да тръгвам - каза възможно най-мило Али. - Беше ми приятно да се запознаем - усмихна се. Не беше сегурна дали думите и съвпадат с интинските и чувства към момичето, но учтивостта преди всичко.
Алисън се завъртя на пети и с бодра крачка заслиза по съвсем лекото нанадолнище на моста, после все така енергично се скри в сенките на тъмната гора, откъдето бе дошла около половин час преди тов и тръгна към училището готова да закуси.
Времето вече не и се струваше така студено и неприветливо, както на идване, а гората - не така зловеща.